Skip to main content

Maria Dana
Mihanța

Am ales IE, adică "2 în 1"

Numele meu este Mihanța Maria Dana, sunt și eu absolventa FEAA, specializarea IE, promoția 2008. În prezent sunt la master, anul II, secția Sisteme Informatice Financiar Bancare.

După absolvirea facultății am lucrat timp de un an ca și consultant ERP (modulele financiare), iar în prezent sunt angajată ca și programator baze de date la firma VOX FILEMAKER SOLUTIONS S.R.L..

De ce am optat pentru IE?

Am absolvit liceul de matematică-informatică, iar alegând să studiez la FEAA, simțeam în primul an că nu-mi găsesc locul în cadrul acestei facultăți, simțeam că nu este ceea ce mi-am dorit, ceva lipsea, simțeam că am lăsat ceva în urmă și acel ceva era informatica.

Bineînțeles, când a fost momentul să aleg specializarea am știut ce vreau și anume IE.

IE, o specializare complexă:

  • as putea spune ca IE este "2 în 1", combinația dintre IT și business.
  • dacă ai absolvit IE, ai mai multe opțiuni pentru angajare, în primul rând pe partea de IT, iar oferta de job-uri în acest domeniu este mai mare față de oferta de job-uri gen economist, contabil, etc.
  • dacă nu te interesează domeniul IT, tot nu ai pierdut nimic dacă ai ales IE, ești economist și ai aceleași șanse de angajare pe care le au ceilalți colegi de facultate.
  • când te duci la primul interviu, se presupune că nu ai experiența unui job, dar totuși cu IE, ai experiența unor proiecte foarte practice cu care îți vei încânta intervievatorul, o sa ai despre ce să vorbești cu el și astfel îți crești șansele de angajare, o spun din proprie experiență.
absolventă Informatică economică, 2008
Mesaje de la absolvenți