Skip to main content

Ramona
Leabu

Cu Informatica Economică în Mexic sau în orice colț de lume...

Vă scriu din Mexic. Nu sunt aici pentru că am absolvit secția de Informatică Economică a Facultății de Științe Economice, dar am un job bun aici, în domeniul IT, din această cauză.

La sfârșitul liceului am ales să îmi încerc norocul la Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Nu îmi doream aceasta secție, pentru că nu știam absolut nimic în ale calculatoarelor... a fost o întâmplare... că a fost o întâmplare fericită mi-am dat seama pe parcurs.

Chiar dacă îmi lipsea formația tehnică (terminasem liceul Loga, secția de Istorie și științe sociale) m-am ambiționat să înțeleg cât mai multe din tainele informaticii. Am avut de asemenea o foarte bună îndrumare din partea profesorilor de specialitate.

  • În 2006 m-am angajat pe poziția de Consultant Oracle EBS în cadrul companiei Zoppas Industries - mai mult pe partea funcțională. După un an de muncă am intrat în părțile mult mai tehnice.
  • La sfârșitul anului 2007 am hotărât să fac o schimbare în carieră … și am reușit: Siemens VDO (Continental Corporation) - Consultant SAP Business Warehouse (Soluția de Business Intelligence a SAP). Deja acest job era mult mai tehnic și mai complex, implicând şi programare în ABAP.
  • În iulie 2009, am hotărât să fac o altă schimbare în viața mea... din motive personale am ales să mă mut în Mexic... așa că mi-am părăsit jobul de la Siemens VDO și am început căutările în Mexic. Într-o țară în care soluțiile de Business Intelligence sunt încă în mare parte rudimentare, în care criza afecta toate domeniile, într-un oraș mic, am reușit să îmi găsesc de lucru în nici o lună de când am ajuns în Mexic: Consultant SAP Business Warehouse în cadrul companiei ThyssenKrupp - companie germană cu peste 300.000 de angajați în toată lumea. Urmează de asemenea o certificare SAP în acest domeniu.

Am reușit în România, am reușit în Mexic și sunt convinsă că aș reuși la fel de bine în orice colt de lume. Și totul datorită întâmplării de acum câțiva ani... informatica economică. De ce aș sfătui pe cineva să aleagă această secție?

  • Te pregătește pentru viață;
  • Secția de informatică economică nu te împiedică să fi economist, dar îți dă și o altă opțiune - aceea de a fi IT-ist;
  • Ți se prezintă mai multe medii de dezvoltare a soluțiilor IT, dar alegerea o faci chiar tu;
  • Poți să lucrezi pe partea de IT sau pe partea de business; La fel de bine poți să lucrezi pe partea de legătură între cele două domenii … transpunerea în termeni tehnici a cerințelor de pe partea de business;
  • Îți oferă flexibilitate în cariera;
  • Nu trebuie să fii foarte tehnic... înveți totul în cadrul cursurilor. Eu am învățat!!!
absolventă Informatică economică
Mesaje de la absolvenți